Dokument Go za gorilou

Dokument Go za Gorilou o prvním ročníku tohoto projektu, který se uskutečnil na přelomu roků 2018 a 2019. Krátký film v sobě spojuje vášeň pro dobrou kávu a exotiku spolu s chutí pomáhat ohroženým tvorům a to jak lidským tak i zvířecím. Je to příběh o naději, kávě, dobrodružství, plnění klukovských snů a možnosti měnit svět kolem sebe k lepšímu.

Expedice Go za Gorilou se zúčastnil milovník kávy a IT specialista Milan Suchý. K němu se přidal také patron značky Mountain Gorilla Coffee zpěvák Kamil Střihavka. Dále desetiletý Pepík Zeman, který před pár lety utrpěl vážný popáleninový úraz následkem popálenin třetího stupně na 34 %. A jako odborný garant i ošetřovatel a „gorilí táta“ Marek Ždánský. Cestovatelský dokumentární film je vyvrcholením půlročního projektu Go za Gorilou společnosti Mountain Gorilla Coffee. Tato společnost podporuje organizaci Gorilla Doctors pečující o poslední zbylé horské gorily žijící v ugandských horách. A spolek Bolíto, který pomáhá dětem s popáleninami překonávat těžký životní úděl.

Celou expedici Go za Gorilou do afrického pralesa za ohroženými horskými gorilami, kterých zbývá poslední tisícovka na světě v jediné oblasti na hranicích Rwandy, Konga a Ugandy sledovali s kamerami dokumentaristé Jarmila Štuková a Jan Gregor. Jejich dokument zachycuje cestu této věkově i profesně nesourodé skupiny lidí, kteří by se za normálních okolností pravděpodobně nikdy nesetkali. Dala je však dohromady touha po dobrodružství, chuť cestovat do neznámých krajů a vůle překonávat životní překážky.

Dokumentární film Go za Gorilou

Interakce těchto cestovatelů, záběry nádherné africké krajiny a divokých zvířat provázejí celý film, který byl opakovaně odvysílán na televizním kanálu Prima ZOOM a můžete vidět zde.

Dokument Go za Gorilou

„Je to film o naději, naplňování klukovských snů a možnosti měnit svět kolem sebe k lepšímu. To vše doplněné interakcí mezi cestovateli a záběry nádherné africké krajiny při putování za ohroženými zvířaty,“ dodává k obsahu snímku Michal Šesták.

Z každého produktu Mountain Gorilla Coffee zakoupeného od září do prosince loňského roku šlo pět korun pro každou ze zmíněných organizací.